Hard Wax of Soft Wax

Bij een Brazilian Hard Wax of Braziliaanse harde hars, wordt de Brazilian Wax uitgevoerd met harde, striploze hars. Dit in tegenstelling tot een Brazilian Wax waarbij vloeibare hars wordt gebruikt die met ontharingsstrips wordt verwijderd (hierna: “Brazilian Soft Wax”). Het verschil tussen deze 2 harssystemen is groot, vooral bij het harsen van schaamhaar in een zeer gevoelig gebied.

Brazilian Hard Wax

De harde striploze hars wordt na verwarming warm en vloeibaar opgebracht. Door de hars worden de haren ingekapselt. In warme toestand is de hars plakkerig, maar na afkoeling plakt de hars niet langer. Deze hars werkt ook niet door zijn plakkerigheid maar door inkapseling. Tijdens het afkoelen van de hars, wordt de hars weer hard en krimpt, waardoor de haren extra in de hars worden verankerd. Vervolgens wordt een klein lipje van de hars losgemaakt en de hars wordt – aan de hars zelf – verwijderd.

Brazilian Hard Wax set voor thuis

De voordelen van deze manier van harsen zijn groot. De hars plakt nauwelijks aan de huid, waardoor het harsen niet  te gevoelig is. Natuurlijk voel je het wel als er tegelijkertijd meerdere haren worden verwijderd, maar het  “pleistereffect” van harsen dat ontstaat omdat de hars aan de huid plakt, ontbreekt grotendeels. Een ander voordeel is dat door de inkapseling samen met het krimpeffect zelfs kortere en/of stugge schaamharen goed te verwijderen zijn met harde hars. Met een Brazilian Hard Wax kan het schaamhaar van vrouwen èn mannen worden geharst. Een Brazilian Hard Wax bij mannen wordt in goed nederlands ook wel “Boyzilean”genoemd!

Brazilian Soft Wax

In tegenstelling tot de Brazilian Hard Wax, werkt de Brazilian Soft Wax wel door zijn plakkerigheid. Het is de klassieke methode van ontharen met strips. Deze hars plakt aan de haren, plakt aan de ontharingsstrip, maar plakt ook aan de huid. Met wat hulp van een partner of vriendin met 2 extra handen, waardoor je de huid Brazilian Wax met vloeibare strippen hars

goed kunt spannen, is het ontharen van schaamhaar ook mogelijk met de (Brazilian) Soft Wax. Maar doordat de hars ook aan de huid plakt, is het harsen van schaamhaar op deze wijze altijd gevoeliger dan het harsen met Brazilian Hard Wax. Belangrijk: een Brazilian Soft Wax is alleen bij vrouwen mogelijk. Bij mannen is voor het verwijderen van schaamhaar alleen de Brazilian Hard Wax geschikt.

The Waxing Shop ad

Leave a Reply