Wat kan er mis gaan?

Als je je goed hebt voorbereid, kan er niet zoveel mis gaan. Met een goede voorbereiding bedoel ik vooraf de handleiding goed lezen en je ervaring met het harsen met harde hars langzaam uitbouwen. Begin met wat proefstrookjes op je arm en been. Probeer daarbij wat “spatelgevoel” te krijgen.

Als door de Brazilian Hard Wax de haren niet goed worden verwijderd, let dan extra op de volgende punten:

  1. Let erop dat je de haren goed hebt ingekapseld met de harde hars. Geef op een zachte ondergrond voldoende druk met je spatel en span eventueel de huid goed strak, ook als je hars opbrengt.
  2. Span de huid goed als je de hars verwijdert om te voorkomen dat je vooral de huid naar boven trekt in plaats van de haren verwijdert. Bedenk hierbij waarom schaamlippen “lippen” heten.
  3. Belangrijk: Let goed op de temperatuur van de hars. Een Brazilian Hard Wax kun je eigenlijk alleen uitvoeren met een harsverwarmer met regelbare thermostaat.  De hars mag uiteraard niet te warm zijn, maar zeker  ook niet te koud. Te koude hars is al weer te dik en kan onvoldoende om de haren heen vloeien. Bovendien kan koude hars nauwelijks meer krimpen, waardoor de haren onvoldoende in de hars worden verankerd.

The Waxing Shop ad

Leave a Reply