FAQ

Kan ik een Brazilian Hard Wax zelf doen?

Ja, het harsen met harde, striploze hars is niet moeilijk. Een harsverwarmer met regelbare thermostaat die de hars op een constante temperatuur houdt, is daarbij wel onmisbaar. Als je het bij jezelf wilt doen, moet je je verder afvragen of je er goed bij kunt en of je langere tijd krom kunt staan/zitten. Met rugklachten of 7 maanden zwanger  is het dus niet mogelijk en zul je de hulp van een partner of vriendin moeten inroepen. En je begint natuurlijk voorzichtig. Met een bikini ontharing. Als dat lukt, breidt je het harsgebied iets uit en voordat je er erg in hebt, heb je je eerste Brazilian Hard Wax gedaan!

Doet een Brazilian Hard Wax pijn?

Hoewel pijnbeleving afhankelijk is van de persoon en de omstandigheden (zie bijvoorbeeld uitvoerig hierover “Doet harsen pijn” van The Waxing Shop), valt de pijn bij een Brazilian Hard Wax erg mee. Doordat de Brazilian Hard Wax nauwelijks aan de huid hecht, ervaar je niet het “pleistereffect” dat je met gewone harsstrips voelt. Natuurlijk trek je er met de hars  meerdere haren tegelijk uit, maar door snel trekken en het goed spannen van de huid, valt de pijn beleving erg mee. Bovendien hars je kleine stukjes tegelijk juist ook om de huid goed te kunnen spannen. Op die manier heb je zelf in de hand hoeveel haren tegelijk je eruit trekt en hoeveel pijn het doet.

Wat als ik het niet aandurf om de Brazilian Hard Wax te verwijderen?

Een persoonlijk noot in dit verband. Ik hars al zo’n dertig jaar, vooral benen en armen. De eerste keer dat ik een Brazilian Hard Wax bij mezelf deed, moest ook ik wel even slikken voordat ik het eerste strookje harde hars eraf trok.  Maar het is vooral een kwestie van langzaam opbouwen. Je begint met een uitgebreide bikinilijnwax, daarna hars je het bovenste strookje schaamhaar (dat is eigenlijk meer op je onderbuik dan op je schaamstreek). En vandaar ga je langzaam verder. Al doende krijg je er steeds meer vertrouwen in en ervaring mee. Maar ik moet bekennen dat ook ik wel fouten heb gemaakt. Bijvoorbeeld onvoldoende druk zetten met de spatel op de zachte ondergrond, waardoor de hars de haren niet goed tot aan de huid omsluit. Tja, en dan rest niets anders dan de hars eruit knippen. Maar dat doe je dus maar 1 keer fout.

The Waxing Shop ad01

Leave a Reply